A lakberendezés könnyű, azt bárki tudja. Vagy mégsem?

Életed nagy részét az otthonodban töltöd, és egyáltalán nem mindegy, milyen tárgyakkal veszed körül magad. Milyenek a színek a fények, milyen a tér?

Egy rosszul szervezett enteriőrben, ahol a funkciók nem megfelelően vannak kitalálva az életviteledhez, kényelmetlenül érzed magad, akár tudatosul ez benned, akár nem.

lakberendezés

Ugyanúgy ahogy minden szakmának vannak szakértői, a lakberendezésnek is, hiszen ez csak elsőre tűnik könnyű feladatnak. A lakberendező, néha a pszichológusod is, persze csak átvitt értelemben. De mindenképpen jó, ha tisztában van azzal, hogy hányan élnek az adott lakásban, kinek mi a napirendje, a szórakozása, a privilégiuma. Mi az ami megnyugtatja, mi az ami idegesíti.

Zajlik-e munka az adott helyszínen, szoktak-e nagy vacsorákat rendezni, esetleg bulikat, laknak-e ott gyerekek,vannak-e állatok, milyen jellegű a baráti társaság, hányféle funkciónak kell eleget tenni adott esetben?

Gyerekszoba lakberendezés

Ha például gyerekeid vannak, hogyan biztosítod számukra egy kisebb térben is a megfelelő mozgást? Mivel játszanak, ha átjönnek a barátok? A mászófal, a tatami, a bordásfal, a mászóka, a csúszda, a hinta… pont az amire épp igényük van egy adott életkorban.

De mi történik, ha a gyerekszobából egy kamasznak akarsz már megfelelő környezetet kialakítani?  A galériaágy átalakul egy felnőttesebb fekhellyé, az indiánsátor helyére babzsákfotel kerül, stb…

Az életben egyetlen dolog biztos, és az a változás.

Ahogy változik a korunk, változik a családunk létszáma is, és a tevékenységi köre is. Kezdetben mondjuk egyedül vagy, aztán ketten lesztek, később még többen, életünk második felében, viszont ha a gyerekek elköltöznek, akkor megint kevesebben leszünk a házban. Ezek a változások, ideális esetben a lakásodon is meg kell, hogy mutatkozzanak.

Minden változás ami az életedben zajlik, megjelenik a fizikai valóságban is.

nappali lakberendezés

Lehet, hogy elég egy új bútor, pár díszpárna egy tapéta, egy falfestés, egy falmatrica, ahhoz, hogy máris egész máshogy érezd magad az épp aktuálisan hozzád illő környezetben.

Sőt, a mai világban, nem árt, ha a felesleges hulladéktermelésre is gondolunk.

Emiatt mi például, igyekszünk rábeszélni akit lehet, hogy a már meglévő bútorait alakítsuk át, kárpitozzuk újra, a fenyőbútort fessük új színűre, minthogy teljesen lecseréljük a pár éve vásárolt tárgyakat.

Az egyedileg nyomtatott bútorszövet, egy viszonylag új technológia, amivel remek, igazán vagány és teljesen személyreszabott kárpitozott bútorokat gyárthatunk a lakásodba, vagy üzleti vállalkozásodba.

A lényeg, hogy akár félsz a változástól, akár nem, az bizony bekövetkezik. És nem mindegy, hogy állsz hozzá. Átgondolod-e alaposan, hogy mire is van szükséged, vagy segítséget kérsz egy szakembertől, aki pár rutinos kérdéssel egyből a megfelelő irányba terel?  Mindkét megoldás jó, a lényeg, hogy tényleg otthon legyen a lakásból.

Ha segítségre, tanácsra, tervekre van szükséged a lakásod berendezésével, átrendezésével, bútoraid felújításával kapcsolatban, katt ide. Biztosan találunk közös nevezőt!
 Szeretettel várunk!